ציפרלקס היא תרופה המיועדת לטיפול בהפרעות חרדה ודיכאון, ומשתייכת לדור החדש של תרופות המשפיעות על רמות הסרוטונין במוח, כמו פרוזק, רסיטל ועוד תרופות אחרות. תפקיד הסרוטונין במוח הוא לקשר בין התאים העצביים שבאזורי המוח השונים. לרמות הסרוטונין ישנן השפעות על רגשות ועל תחושות, ועל כן הוא קשור בתופעות כגון חרדות, דיכאונות, תיאבון, תוקפנות וכדומה.
השפעתה של ציפרלקס על הדיכאון
במוח האדם נמצא מוליך עצבי אשר קרוי בשם "סרוטונין" ולו תפקיד חשוב ומרכזי מאוד בהשפעה על מצבי הרוח של בני האדם. במידה וישנה ירידה ברמות של הסרוטונין במוח, התגובות תהיינה דיכאון וחרדה. מטרתה העיקרית של תרופת ציפרלקס היא לדאוג לכך שרמת הסרוטונין במוח תהיה מאוזנת, ובכך למנוע דיכאונות (קלים וקליניים) ותחושות נוספות כגון תגובת פוסט טראומה, הפרעת חרדה והפרעה טורדנית כפייתית.
תופעות לוואי של ציפרלקס
במידה ובכל זאת ישנן תופעות לוואי בקרב אנשים אשר נוטלים ציפרלקס, מומלץ מאוד ליצור קשר עם רופא מטפל בכדי לבדוק אפשרויות טיפול אחרות נגד הדיכאון, או לגבי המשך הטיפול בציפרלקס.
סיכונים אפשריים
במידה ומתגלה אחד מהסימנים האלה או יותר, אשר מעידים על תחילתם של סיכונים אפשריים, יש לגשת לרופא המטפל בכדי להיוועץ לגבי המשך טיפול בציפרלקס או להחליף לתרופה אחרת.
אלטרנטיבה לציפרלקס
ישנה אלטרנטיבה טבעית לטיפול בתופעות חרדה ודיכאון והיא טיפול באמצעות דיקור סיני. מטרת הטיפול היא להחזיר את הגוף למצב מאוזן ברבדים הנפשיים והפיזיים גם יחד. אולם כמו התרופות האחרות נוגדות הדיכאון, אין מדובר כאן בטיפול פלא. במחלות דיכאוניות יש תפקיד משמעותי לחולה עצמו בטיפול, וכדי שיוכל להגיע לריפוי עליו להבין תחילה את מקור הבעיה. הדיקור הסיני מסייע באופן חלקי.
היום זו הפעם הראשונה שאני שומעת על הכדורים האלו, ציפרלקס, משום שהציעו אותם לאמי,
היא חולת סרטן מסוג מיימת ובתקופה האחרונה חווה דיכאון קשה מאוד.
הפחד שלנו הוא שהתרופה החדשה יחד עם כל משככי הכאבים שהיא נוטלת תפיל אותה לחולי פיזי קשה יותר מזה שהיא נמצאת בו היום.האם יש סיכון כזה?
האם יש סיכוי שזה מה שאולי יגרום לה להבין שאסור לה לוותר????
תודה רבה
עם כל התקווה שתמצא הוכחה לכמויות סרוטונין לא מאוזנות שניתן לטפל בהן,
כיום ברפואה לא מצאו שום הוכחה לכמות סרוטונין גבוה או נמוכה כבמצב של חוסר איזון כימי,מה שכביכול עלול לגרום לבעיות שכתבת למעלה. וכך גם זה עולה עם שאר החומרים שנכללים תחת תאוריית "חוסר איזון כימי" שעד היום היא עדיין בגדר תאוריה,וזה דבר שחשוב להזכיר. הטיפול האמיתי הוא לעזור לאדם להתמודד עם קשיי היום יום ובעיות החיים שלו.
שאלה האם מותר לקחת ציפרלקס לחולה מניה דפרסיה שנמצא בדיכאון של יותר מ שלושה חודשים?